fbpx
Сьогодні
11:58 03 Кві 2019

Україна відмовилась від участі в Раді міністрів СНГ

Україна не братиме участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ (РМЗС) держав СНД, яке пройде 5 квітня в Москві, оскільки відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року, держава припинила свою участь у статутних органах Співдружності.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

"Україна не братиме участі у зазначеному заході, оскільки відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року "Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав", введеного в дію Указом Президента України від 19 травня 2018 р. № 139, наша держава припинила свою участь у статутних органах Співдружності", – повідомили в МЗС. 

Російська Федерація раніше направила запрошення Україні для участі в засіданні Ради міністрів закордонних справ держав СНД.

У 2018 році президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів підготувати пропозиції щодо припинення участі України в статутних органах СНД.

У січні 2019 року Україна вийшла з трьох угод щодо СНД.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: