fbpx
Сьогодні
22:51 02 Кві 2019

Мангер в суді говорив російською, активісти обурилися. Захист підозрюваного виступила за видалення їх із засідання

Фото facebook.com/gandziukgate

Захист підозрюваного у замовному вбивстві Катерини Гандзюк Владислава Мангера просить видалити із зали суду активістів. Про це заявив адвокат Олександр Шадрін.

Захисник зазначає, що активісти здійснюють тиск на суд, передає РБК-Україна.

"Зараз ми бачимо тиск на суд. Я прошу вільним слухачам так званим зробити зауваження за поведінку. На перший раз зробити зауваження, а другий раз – видалити із зали суду", – заявив адвокат.

Слід зазначити, що адвокат Мангера в ході судового слухання говорив російською мовою. Активісти, в свою чергу, обурилися з цього приводу і наполягали на виступі державною мовою.

Так, захист Мангера хоче в залі судового засідання сьогодні  дослідити протокол допиту Євгенії Закревської.

"Закревська має мету тиску на суд до того, щоб відстоювати вину Мангера. Саме така її мета у даному провадженні, я вважаю", – заявив адвокат Дмитро Ільченко.

Втім, Закревська зазначила, що вона була допитана в якості потерпілої в іншому провадженні. Вона вбачає у таких діях адвокатів спроби тиску, щоб усунути її із справи. Тому, за її словами, сторона захисту навмисно наполягає на заслуховуванні протоколу її допиту, щоб здійснити тиск на неї з метою виводу її із справи.

"З метою усунення сумнівів в упередженості судді, даний протокол (допиту Закревської, – ред.) буде досліджуватись у судовому засіданні. Суд вважає, що у даному судовому засіданні слід продовжити розгляд без участі представника потерпілого", – зазначила суддя Лідія Щебуняєва.

Суд над Мангером почався о 13:30. Зараз 22:25. Суд все ще йде. 9 годин підряд (вже 11 годин, привіт). Ще раз: адвокати…

Posted by Иван Оберемко on Tuesday, April 2, 2019

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: