fbpx
Сьогодні
10:51 02 Кві 2019

2 квітня – День у блакитному: чому люди одягають саме цей колір?

2 квітня користувачам соціальних мереж відомий як «День у блакитному». Що це таке і навіщо люди цього дня носять речі блакитного кольору?

2 квітня відоме в світі, як «День в блакитному кольорі». Людей в різних країнах закликають згадати про проблеми аутистів і про те, чого можуть домогтися ці люди, якщо суспільство буде їх підтримувати.

В цей день в країнах, що приєдналися до акції, ініційованої найбільшої в світі батьківською організацією Autism Speaks, більшість будівель і пам'яток у світі «забарвлюють» в блакитний або синій колір. Людей закликають носити речі блакитного кольору. За даними цієї організації, серед хлопчиків випадки аутизму та аутичних розладів стаються в середньому вп'ятеро частіше за дівчаток, тому кольоровим кодом обрано блакитний, а символом — блакитну стрічку.

Як інформує Вікіпедія, аутизм (грец. autos — «сам»; аутизм — «занурення в себе») — розлад розвитку нервової системи, що характеризується порушенням соціальної взаємодії, вербальної й невербальної комунікації, і повторюваною поведінкою. У таких людей існують складнощі у взаємодії із зовнішнім світом, з цього приводу виникають порушення в соціалізації. Людина з аутизмом типово уникає спілкування: усяке порушення повсякденного розпорядку й стереотипів виявляється йому трагедією. Проте інтелект у таких людей не завжди понижений. Часто виявляються так звані «острівці знання» — області, у яких здібності хворого досягають нормального або навіть геніального рівня.

2 квітня о 13:00, в Парку імені Тараса Шевченка розпочнеться акція «Київ у блакитному». В інших містах України пройдуть схожі акції.

Загалом 2 квітня весь світ проводить флешмоби і носить речі блакитного або синього кольорів, щоб проінформувати суспільство про аутизм, підтримати дітей та дорослих з аутизмом.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: