fbpx
Сьогодні
23:07 24 Бер 2019

Айвазовська назвала найбільшу небезпеку для виборів

Найбільша небезпека для виборів, – це фінансові потоки, які можуть надходити з боку Російської Федерації.

Про це заявила координаторка "Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська в інтерв'ю LB.ua.

"В Україні немає жодного судового рішення щодо фінансування політичних груп чи бізнесу з боку РФ в контексті втручання у внутрішньо-політичну ситуацію чи вибори. Навіть після оприлюднення відомої переписки пана Суркова, де йшлося про фінансування місцевих виборів в Україні у 2015 році, СБУ не довела до суду за цими фактами жодної справи", – зауважила вона.

"У США, до прикладу, робота тролів в соцмережах, будь-яка соціальна інженерія політичного контенту через приватні або фейкові акаунти сприймається як втручання, а у нас лояльно ставляться до повідомлень про фінансування українських партій з підтверджених іноземними спеціалістами IP-адрес Владислава Суркова", – розповіла Айвазовська.

За її словами, в контексті фінансування Російською Федерацією існує загроза формування окремих груп, котрі займатимуться певними провокаціями до виборів і в день голосування. І не питання в тому, скільки буде побито вікон в дільничних виборчих комісіях. Питання в тому: чи буде цього достатньо, щоб Росія мала підстави для заяв на дипломатичному рівні щодо нелегітимності українського виборчого процесу з відповідним фактажем.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: