fbpx
Сьогодні
16:49 22 Бер 2019

Таксисти в Осло першими у світі будуть заряджати свої електромобілі без дротів

Фото The Local Norway

У столиці Норвегії в найближчі роки встановлять бездротові системи зарядки для електричних таксі, що зробить процес більш швидким і ефективним

Про це повідомляє Reuters.

У проекті використовуватимуть індукційну технологію з встановленням зарядних пластин на стоянках для таксі. Вони будуть під'єднані до прийомників, встановлених безпосередньо в самих електромобілях, йдеться у повідомленні.

Вже з 2023 року всі таксі в Осло матимуть нульову емісію вуглекислого газу, а до 2025 року Норвегія планує, що всі нові автомобілі будуть мати ще й нульову емісію парникових газів.

Повідомляється, що досі головною перепоною на шляху до електрифікації таксі була інфраструктура, оскільки таксистам доводилось надто довго шукати зарядну станцію або пристрій, а потім ще чекати, доки автомобіль зарядиться.

Як відомо, у Норвегії найвищий у світі рівень володіння електрокарами, зокрема, завдяки пільгам, таким як безкоштовні або пільгові дорожні збори, парковка та інші. Станом на минулий рік, майже кожен третій автомобіль, проданий у країні, був електричним.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: