fbpx
Сьогодні
16:07 21 Бер 2019

Ув'язнених в ОРДЛО тримають як робочу силу, - Денісова

У місцях позбавлення волі на окупованих територіях Луганської області тримають не лише злочинців, а й звичайних людей, яких використовують в якості безкоштовної робочої сили.

Про це сьогодні в Лисичанську Луганської області розповіла уповноважений з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова, повідомляє "Восточный вариант".

"За грудень і лютий ми забрали з непідконтрольною території 75 громадян, які перебували в місцях позбавлення волі. 22 людини з них вже вдома. Тому що деякі з них, ще в 2016, а деякі і в 2014 році, відбули визначений термін покарання. Але окупанти їх продовжували утримувати в тюрмах. Вони їх примушували до рабської праці і не лікували їх, якщо ув'язнені хворіли. Так, вони вчинили злочин, але вони вже відбули термін покарання. І там таких людей ще дуже багато. Вчора ми забрали 60 ув'язнених, з них 4 взагалі були в слідчому ізоляторі в Луганську, але вироків по ним не було! Одна жінка з 2013 року, утримувалася в слідчому ізоляторі, поки місяць тому не звернулася до нас її дитина. Ніхто про це просто не знав. І зараз ми повернули цю жінку", – розповіла Людмила Денісова.

Зазначається, що уповноважений з прав людини ВР наголосила, що ув'язнені, яких передали на територію України, також є виборцями.

"І якщо вони захочуть реалізувати своє виборче право – вони зможуть це зробити", – повідомила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: