fbpx
Сьогодні
13:12 19 Бер 2019

Реєстр домашніх тварин: як у Києві працює інструмент пошуку улюбленця, який загубився

«Реєстр домашніх тварин» — ще один інструмент жителя розумного міста, що заощаджує час. Це єдина міська мережа для реєстрації вашого улюбленця та зберігання всієї важливої інформації про нього.

Столичний сервіс було реалізовано у 2018 році в рамках соціальних проектів міської ініціативи Kyiv Smart City. Система дозволяє реєструвати вашого улюбленця, слідкувати за календарем вакцинації, іншими ветеринарними заходами та швидко ідентифікувати будь-яку знайдену тварину, що має жетон зі спеціальним qr-кодом.

Зареєструвати вашого домашнього улюбленця в системі можна через КиївID. Далі вам потрібно створити особову картку та пройти верифікацію в реєстратора. Детальніше про реєстрацію за посиланням. Система має наступні функції:

  1. Зчитування QR-коду на жетоні. На сьогодні це один із найефективніших способів повернення домашнього улюбленця додому, якщо він загубився. При зчитуванні QR-коду на жетоні через камеру мобільного телефону,  у вас одразу з'являється посилання з контактами власника: ім'я, телефон та e-mail. Жетон із кодом кріпиться до нашийника.
  2. Повернення загубленого чотирилапого друга його власнику. Можлива ситуація, коли ви знайшли собаку чи кота без жетона. Або знайшли тріснутий або ж надламаний жетон, що неможливо зчитати. У таких випадках існує функція «Знайшов тварину». Достатньо зайти на сайт «Реєстр домашніх тварин», натиснути на кнопку «Знайшов тварину», заповнити інформацію щодо самої тварини або жетону та відправити до реєстратора.
  3. Функція загубленої тварини. Якщо ви втратили вашого улюбленця, в особистому кабінеті необхідно натиснути кнопку «Розшук». Далі інформація потрапляє до реєстратора та розпочинається пошук пухнастика через базу тварин або на комунікаційних платформах. Функція доступна тільки у випадку, коли тварина зареєстрована в системі та верифікована в КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». Найближчим часом до пошуку тварин планують долучити й Національну поліцію України.

Невдовзі на сайті реєстру домашніх тварин з'явиться каталог безпритульних тварин, яких можна забрати додому, або ж узяти під опіку. Також планують ввести прозору статистику — кількість безпритульних тварин та опікунів, стерилізованих безпритульних тварин та кількість тварин, що знайшли домівку. Також в системі можна буде знайти матеріали про адопцію, та навіть, геолокацію для тих, хто знайшов тварину.

Сьогодні система працює та допомагає швидко повертати додому втрачених домашніх улюбленців. Нагадуємо, за рішенням Київської міської ради з 2007 року реєстрація собак є обов'язковою процедурою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: