fbpx
Сьогодні
08:46 19 Бер 2019

Приватних армій в Україні немає і не буде, - Порошенко

Фото Reuters

Президент Петро Порошенко заявив, що в Україні є одна армія, і ніяких приватних армій не може бути.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає "Укрінформ".

"Позиція президента України абсолютно чітка – в Україні немає, не було і не буде ніяких приватних армій", – підкреслив Порошенко.

За його словами, коли у 2014 році олігархи намагалися створити приватне військо, були вжиті рішучі дії, щоб цього не допустити.

"Рішучі наші дії це ліквідували. Це саме буде і в 2019 році. Ніхто, крім держави не буде мати таку монополію", –  заявив президент.

Глава держави зазначив, що у зриві виборів у тому числі й таким способом зацікавлені у РФ.

"У зриві українських виборів як в 2014, так і в 2019 році зацікавлена одна людина – Путін. І на сьогодні байдуже, кого він використовує всередині країни для того, щоб добитися своєї цілі", – сказав Порошенко

"Ми повинні розуміти, що кремлівські представники не обов'язково мають бути вдягнені в кремлівського найманця, обвішаного гранатами, бути представниками "руского міра" з  російським триколором через плече.

Вони легко, вийшовши на майдани, можуть кричати і "Слава Україні",  і "Україна – понад усе", і навіть "Смерть ворогам". Це абсолютно ніяк не позбавляє Путіна можливості їх використовувати", – додав він.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: