fbpx
Сьогодні
18:15 17 Бер 2019

Терорист з Новій Зеландії планував й інші атаки

Фото Reuters

Терорист Брентон Таррант, який розстріляв у мечетях у Новій Зеландії 49 людей, планував інші напади.

Про це повідомляє DW.

Громадянин Австралії 28-річний Брентон Таррант, якому висунуті обвинувачення у вбивстві після збройного нападу на дві мечеті новозеландського міста Крайстчерч, ймовірно, планував і інші напади.

"У нього абсолютно точно були наміри продовжувати атаки", – заявила прем'єр-міністер Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

На момент затримання в автомобілі Тарранта були виявлені дві додаткові одиниці вогнепальної зброї і вибухівка. За попередніми даними слідства, вогонь в мечеті відкрив він один.

Правоохоронці перевіряють його ймовірний зв'язок з двома іншими підозрюваними. 16 березня відбулося перше слухання у справі Тарранта, де йому зачитали обвинувачення у вбивстві. Наступне слухання справи заплановане на 5 квітня.

Як повідомляє видання The Sydney Morning Herald, Таррант виріс в австралійському Графтоні, закінчив курси фітнес-інструкторів і працював тренером. За даними газети The Press, чоловік мав членство у стрілецькому клубі. У поле зору поліції до атаки на мечеті Таррант не потрапляв.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: