fbpx
Сьогодні
11:56 15 Бер 2019

В Україну не пустили 23 книги з РФ через пропаганду

Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення 23 книг, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора. Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

"Держкомтелерадіо відмовив ТОВ "Якабу Трейд", ТОВ "Етніктрейд" та ТОВ "Форс Україна" у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 23 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора", – йдеться в повідомленні.  

Пояснюється, що відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження в Україні.

Так, ознаки пропаганди держави-агресора, її органів влади, імперських геополітичних доктрин та комуністичного тоталітарного режиму виявили у книгах московських видавництв "Альпина Паблишер", "Альпина нон-фикшн", "Ексмо" та самарського видавництва "ИД Бахрах-М", уточнили у відомстві.

Раніше Державний комітет телебачення та радіомовлення заборонив ввезення в Україну ще 26 книг, які містять ознаки російської пропаганди. Зокрема, заборонені дитячі книги і романи російських письменників. У Держкомтелерадіо заявили, що заборонені дитячі книги просякнуті комуністичною ідеологією і проілюстровані її символами", а також "під виглядом дитячих енциклопедій поширюють міфи про наддержаву Росії".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: