fbpx
Сьогодні
Фото, відео 22:42 06 Бер 2019

Став відомий лауреат Прітцкерівської премії 2019 року

Арата Ісодзакі був названий лауреатом Прітцкерівської премії за 2019 рік.

Церемонія вручення відбудеться в Версальському палаці в травні цього року, тоді ж Ісодзакі прочитає публічну лекцію, передає офіційний сайт головної архітектурної нагороди світу.

Як наголошується на сайті премії, Ісодзакі став першим японським архітектором, який встановив глибокі і тривалі відносини між Сходом і Заходом. За словами журі, його роботи ґрунтуються на глибокому розумінні не тільки архітектури, а й філософії, історії, теорії та культури.

Ісодзакі займається архітектурою з 1960-х років, він закінчив Токійський університет і навчався у Кендзо Танге — лауреата Прітцкерівської премії 1987 року.

За свою архітектурну кар'єру Ісодзакі отримав безліч престижних нагород, в тому числі Щорічну премію Архітектурного інституту Японії в 1974 році, Золоту медаль RIBA в 1986 році, Почесну нагороду Американського інституту архітекторів в 1992 році.

Прітцкерівська премія — найпрестижніша нагорода в галузі архітектури. Вона вважається аналогом Нобелівської премії і вручається з 1979 року.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: