fbpx
Сьогодні
15:24 27 Лют 2019

У школах Львова розпочався челендж "Булінг stops тут"

У Львові на цьому тижні стартував челендж "Булінг stops тут" по школах міста. Першою обрали Львівську академічну гімназію при Національному університеті "Львівська політехніка".

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

"Ми вирішили звернути увагу на проблему булінгу — цькуванню в шкільному середовищі, і на її вирішення так, як ми це бачимо — діти, підлітки Львова. Неприємний факт в тому, що 40% дітей стверджують, що хоч раз займалися булінгом у своїй школі. Ми вирішили організувати челендж, який має на меті охопити всі школи міста. Тому початком реалізації проекту було створення відеоролика, який показує основні проблеми дітей в школах. В подальшому школярі створюють свій відеоролик, тривалістю 3−5 хвилин, на тему боротьби з булінгом, та представляють його у наступній школі. Разом з презентацією відеоролику з школярами проводитиметься лекція працівниками управління "Служба у справах дітей", управління персоналом Львівської міської ради, та Головним територіальним управлінням юстиції у Львівській області щодо протидії булінгу в шкільному середовищі", — зазначають члени Дитячої дорадчої ради при ЛМР.

Кожний відеоролик, чиї автори будуть не проти, будуть опубліковані на сторінці Дитячої дорадчої ради у Facebook.

Зазначається, що до початку літніх канікул планується охопити 30 загальноосвітніх шкіл та продовжити його реалізацію з вересня.

Також зараз проводять лекції-презентації з усіма практичними психологами та соціальними педагогами м. Львова щодо законодавчих аспектів стосовно виявлення випадків булінгу та відповідного реагування, відповідно до прийнятого Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)". Наступним кроком буде проведення таких лекцій щодо роз'яснень закону для директорів шкіл.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: