fbpx
Сьогодні
16:40 27 Лют 2019

Коломойський та Боголюбов оскаржують націоналізацію Приватбанку в суді

Колишні власники ПриватБанку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов, а також пов'язана з ними компанія подали до Господарського суду Києва позов проти уряду з метою визнати незаконною націоналізацію ПриватБанку у 2016 році.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на судовий реєстр.

"У позовній заяві позивачі просять визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій публічного акціонерного товариства комерційний банк ПриватБанк … в частинах, що стосуються прав та інтересів позивачів. При цьому, зазначеного договору для належного дослідження та встановлення зазначених у позові обставин позивачі до матеріалів позовної заяви не додали", — йдеться у повідомленні на сайті судового реєстру.

Зазначається, що у даній справі вже відбулося перше слухання, на якому суддя ухвалив рішення залишити справу без руху та дав позивачам десять днів для збору доказів.

Нагадаємо, Націоналізація ПриватБанку завершилася 18 лютого 2016 року. Після націоналізації "ПриватБанку" держава вклала у фінустанову суму, еквівалентну 5% ВВП.

За даними аудиту, про який повідомив Bloomberg, 99,4% корпоративного кредитного портфеля "ПриватБанку" на кінець 2016 року складали позики, видані пов'язаним з колишніми акціонерами компаніям.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, колишні бенефіціари націоналізованого "ПриватБанку" мали до 1 липня внести застави по зв'язаних кредитах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: