fbpx
Сьогодні
11:33 25 Лют 2019

Активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк" заявили про переслідування та тиск

Протягом останніх двох тижнів члени ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» зазнають системного тиску.

Відповідну заяву було оприлюднено у спільноті ініціативи.

"Зі зрозумілих причин ми не можемо відкривати імена, але можемо перерахувати ситуації, в які деякі з нас встигли потрапити за цей час:
– Кільком із нас передавали «попередження» та прямі рекомендації «виїхати на час розслідування з країни» від осіб, пов'язаних із МВС.
– Помічена «наружка» за двома з активістів.
– За двома з нас постійно демонстративно, не ховаючись їздять автівки на херсонських номерах.
– Декільком просто ламали дверні замки, але не змогли потрапити всередину.
– Також ми бачимо атаки на наші робочі електронні ресурси.
– Ми також почали регулярно отримувати дивні дзвінки на мобільні і стаціонарні телефони, а також особисті повідомлення в соцмережах з пропозиціями зустрітися «якомога швидше» від незнайомців.
Після випадку, коли до одного з нас показово увірвалися в квартиру, нічого не вкрали, а просто влаштували безлад в квартирі з метою залякування, ми вже про це мовчати не можемо", – йдеться у заяві.

Зазначається, що це системна робота "по активістах", яка почалася в один момент – разом із підозрою одному з замовників вбивства Катерини – Владиславу Мангеру і підсилилась після його виходу під заставу.

"Ми хотіли би попередити громадськість, всіх, хто слідкує за цією справою і небайдужий до нашої боротьби про те, що ніхто з членів ініціативи не зберігає вдома зброї масового знищення, наркотиків та інших заборонених речовин. Ніхто з нас також не має суїцидальних намірів – ми всі життєрадісні, вмотивовані та дуже вперті. І ми доб'ємося того, що всі причетні до вбивства Катерини Гандзюк будуть покарані максимально суворо", – наголосили активісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: