fbpx
Сьогодні
13:36 19 Лют 2019

Туск: Європа не може існувати без України

Фото Reuters

Голова Ради Європейського союзу Дональд Туск заявив, що ЄС визнає європейські прагнення України і продовжить надавати їй допомогу, оскільки без України не буде Європи.

Про це він заявив під час виступу в українському парламенті 18 лютого, повідомляє ТСН.

"Не може бути справедливої Європи без незалежної України. Не може бути безпечної Європи без безпечної України. Простіше кажучи, не може бути Європи без України!… Сьогодні тут, у Верховній Раді України, можу повторити перед вами не лише від свого імені, а від імені усього Європейського союзу: Ми з вами! І хочемо вам далі допомагати", – розповів Туск.

Голова Ради ЄС також підкреслив, що українці "встояли" у найважчу мить своєї історії, всупереч намірам агресора та "лицемірству" політичних гравців.

"Насамперед хочу подякувати вам за вашу стійкість. Ви встояли у найважчу мить вашої історії. Ви встояли і будете залишатися гордими та незламними всупереч геополітиці, всупереч злим намірам агресивного сусіда і всупереч байдужості та лицемірству багатьох впливових гравців світової політичної сцени. Ви встояли, хоча ваші партнери не завжди допомагають вам так, як належить", – підкреслив Туск.

Він заявив, що Небесну сотню, яка загинула під час Революції гідності, у Європі теж згадують як справжніх героїв.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: