fbpx
Сьогодні
11:44 19 Лют 2019

Справи Майдану: підозрюють 70 осіб, 10 з них - правоохоронці на керівних посадах

Обвинувальні акти до суду направили щодо 16 осіб. 10 підозрюваних працюють на керівних посадах в правоохоронних органах.

Про підозру повідомлено 66 особам, які підозрюються у причетності до вбивств протестуючих на Майдані у ході Революції гідності. Майже 40 підозрюваних працюють у правоохоронних органах. Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що стосовно 16 осіб обвинувальні акти направлені до суду. Продовжують працювати у правоохоронних органах 36 підозрюваних у скоєнні злочинів під час Революції гідності. Горбатюк підкреслив, що 10 з цих підозрюваних працюють на керівних посадах.

"Враховуючи що в ці дні річниця саме вбивств, щодо причетних до вбивств результати наступні. Повідомлено про підозру загалом 66 особам. Стосовно 16 обвинувальні акти направлені до суду. Стосовно 4 розслідування триває на теперішній час, ще 46 осіб перебувають у розшуку. Загалом повідомлено про підозру особам, які підозрюються в організації злочинів – це колишнє керівництво держави, колишньому президенту, керівництво СБУ, керівництво міліції Києва, їх підлеглим", – повідомив Горбатюк.

За словами представника ГПУ, наразі не приймається жодних заходів для усунення від посади осіб, яким інкримінується вчинення злочинів.

"Вони продовжують працювати і жодного реагування для того, щоб відсторонити їх від посад не приймається. Суди не погоджуються, керівництво самостійно не приймає заходів. Є наші листи, на які відсутнє реагування", – додав він.

Нагадаємо, Горбатюк зазначив, що в невеликих справах щодо злочинів на Майдані призначаються умовні міри покарання або відсутнє притягнення до відповідальності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: