fbpx
Сьогодні
12:47 17 Лип 2018

ГПУ проведе слідчий експеримент на Інститутській щодо "справи Майдану"

Генеральна прокуратура розпочинає проведення слідчого експерименту в центрі Києва в рамках розслідування "справ Майдану", який триватиме протягом місяця.

Про це заявив на брифінгу у вівторок в Києві начальник слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З сьогоднішнього дня починається слідчий експеримент… Три місяці – це максимальний термін з урахуванням будь-яких несподіванок. Слідчі, судові експерти проговорювали порядок проведення слідчих дій, планували протягом місяця завершити", – сказав Горбатюк.

"Будемо сподіватися, що так (протягом місяця) і буде, тому що на сьогоднішній день всі зацікавлені надавати допомогу, а запас часу – з урахуванням об'єктивних обставин, які можуть на це вплинути", – додав він.

Начальник слідчого управління звернув увагу, що буде тимчасово перенесений пам'ятник і хрест героям Небесної Сотні в зв'язку з необхідністю проведення слідчих дій на тому місці й закликав суспільство не сприймати це критично.

"Це виключно тимчасово для проведення слідчих дій саме на тому майданчику, на тому "п'ятачку", де загинули протестувальники", – уточнив він.

За словами Горбатюка, в ході безпосереднього проведення слідчих дій – слідчого експерименту – буде очеплено вулиці на кілька годин.

Начальник слідчого управління підкреслив, що також створюється 3D модель по вул.Інститутській, що дозволить скоротити тривалість проведення слідчий дій.

Він висловив надію на те, що така модель буде створена протягом місяця або кількох, поки проходить слідчий експеримент.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: