fbpx
Сьогодні
11:51 16 Лют 2019

В одному з міст Франції собакам заборонили голосно гавкати

Мер містечка Фек'єр на півночі Франції заборонив місцевим собакам голосно гавкати – можна поскавчати тихенько або гавкнути, але тільки так, аби не дратувати сусідів.

Про це повідомляє BBC.

Почалося все з того, що жителі містечка підписали петицію, благаючи міську владу розібратися з однією з мешканок Фек'єра, в будинку якої живуть і постійно гавкають кілька великих собак. Міська влада намагалися поговорити з жінкою, однак та навіть не стала слухати.

"Але ми ж не могли просто піти і нічого не зробити", – відзначив мер міста Жан-П'єр Естьєн. Тому місцева влада вирішила заборонити в містечку голосне гавкання.

Відповідну заборону було схвалено міською радою, яка вирішила захистити право 1,4 тис. жителів Фек'єра на тишу і спокій. Тепер господарям порушників нового правила загрожує штраф у розмірі 68 євро.

Захисники прав тварин вже збираються подати на міську владу до суду, стверджуючи, що з таким же успіхом можна було б заборонити дзвін церковних дзвонів, і що взагалі-то паща собаки, крім усього іншого, призначена для гавкоту. Однак мер наголошує, що нічого особистого проти собак не має і не збирається штрафувати їхніх господарів кожного разу, коли їх вихованець тявкне або гавкне.

Зазначимо, що Фек'єр – не перший населений пункт у Франції, чия влада ополчилася на собачий гавкіт. У 2012 році містечко Сент-Фуа-ля-Гранд ввело подібну заборону на галасливу поведінку собак з міркувань охорони громадського спокою.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: