fbpx
Сьогодні
20:06 13 Лют 2019

Перша у світі: португальська авіакомпанія до кінця року повністю відмовиться від пластику під час польотів

Португальська чартерна авіакомпанія Hi Fly зробила перший політ з Лісабона до бразильського міста Натал, не використовуючи одноразові пластикові вироби на борту.

До кінця 2019 року Hi Fly планує стати першою у світі авіакомпанією, повністю відмовилася від пластика на борту.

Під час пробних польотів 700 пасажирів використовували бамбукові столові прилади, папір і контейнери, які можна відправити в компост.

Португальська чартерна авіакомпанія Hi Fly

Як правило, авіакомпанії використовують на борту своїх літаків велика кількість одноразового пластику, в тому числі одноразові столові прибори і велика кількість неперерабативаемой упаковки.

Президент Hi Fly Пауло Мірпурі заявив про те, що перші експериментальні польоти без пластику допоможуть визначити ефективність екологічних альтернатив.

Португальська чартерна авіакомпанія Hi Fly

Інші авіакомпанії також планують підтримати португальських колег. Так, Air New Zealand вже перестала пропонувати на борту деякі пластикові предмети і планує поступово відмовитися від пластику.

Ірландська авіакомпанія Ryanair до 2023 року пообіцяла не використовувати пластик під час польотів і в своїх офісах.

Alaska Airlines стала першою американською авіакомпанією, яка відмовилася від пластикових соломинок в травні 2018 року. За нею це зробили інші американські авіакомпанії, такі як Delta і American Airlines.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: