fbpx
Сьогодні
18:37 08 Лют 2019

Захист Ейдера чекає результатів повторних аналізів на гепатит

Адвокат утримуваного в Росії наймолодшого українського військового моряка Андрія Ейдера розраховує під час наступного візиту отримати результати повторного аналізу крові на наявність гепатиту В і С.

Про це Укрінформу повідомила його адвокат Оксана Маркова.

"4 лютого в Андрія знову взяли аналіз крові. Коли буде відомий результат – незрозуміло, гадаю, що у наступний наш візит в Лефортово вже має бути відомо. Чесно кажучи, по-людськи дуже переживаємо всією командою. Така невизначеність – це найгірше", – заявила вона.

При цьому адвокат ситуацію із записами в документах щодо можливої хвороби прокоментувала як "питань більше, ніж відповідей".

"Я однаково розглядаю кілька версій події – як просто помилку в епікризі в датах аналізів, так і можу припустити, що аналізи просто могли переплутати. Вважаю, що схилятися до якоїсь однієї версії в даний час – недоцільно. Якщо аналізи просто переплутали, то можна буде спокійно "видихнути" за Андрія. Якщо ж помилка в датах – то тут вже треба буде розбиратися, чому ж Ейдера ніхто про це не повідомляв раніше, і чому ніде і ні в яких документах ця інформація не значилося",- відмітила вона.

Водночас Маркова зауважує, що, навіть в разі підтвердження хвороби слідство може знайти формальну відмову для того, аби не передати Андрія Ейдера на лікування до третьої нейтральної країни.

"Дійсно, Конвенція передбачає у разі хвороби військовополоненого його передачу в третю країну, таке клопотання було нами заявлено. Наразі відповідь на нього ще не отримано", – додала адвокат.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: