fbpx
Сьогодні
16:49 08 Лют 2019

Тетяна Лебедєва йде з посади голови наглядової ради Суспільного

Сьогодні, 8 лютого, у Тетяни Лебедєвої закінчився дворічний термін повноважень голови наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. Вона залишається членом наглядової ради НСТУ.

У положенні про наглядову раду НСТУ зазначено, що рада обирає з-поміж своїх членів голову, заступника голови і секретаря терміном на два роки. Вони не можуть займати відповідну посаду понад два терміни поспіль. Тетяна Лебедєва запевнила, що ніколи більше не буде подаватися на пост глави, відмовивши в розширеному коментарі, пославшись на зайнятість, повідомляє Телекритика.

Позапланового засідання, на якому розглянуть оголошення нового конкурсу на пост глави НСТУ, а також переглянуть рішення про звільнення Зураба Аласанії, на цьому тижні не буде – наглядова рада не може зібрати голоси для результативного голосування. 

Євген Глібовицький член наглядової ради НСТУ, який був відсутній під час голосування по Зурабу Аласанії на засіданні 31 січня, вважає, що рішення містить процедурні порушення і не є оформленим відповідно до вимог закону про суспільні мовники. Він 1 лютого запропонував іншим членам наглядової ради скасувати результати голосування, інакше, на його думку, цей склад наглядової ради повинен піти у відставку в повному складі.

Нагадаємо, наглядова рада НСТУ серед причин звільнення Зураба Аласанії назвав  його недостатню кваліфікацію, створення дублюючого ланки в структурі компанії, на яке за 15 місяців було витрачено 8 млн гривень, аполітичність «Першого», непрозорість розподілу фінансів, зокрема, в питаннях преміювання керівництва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: