fbpx
Сьогодні
Фото 21:46 08 Лют 2019

Митрополит Епіфаній охрестив 9 дітей родини переселенців з Донбасу

Сьогодні у Варваринському приділі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив таїнство Хрещення і Миропомазання над дітьми родини Родікових, які у 2014 р. стали вимушеними переселенцями через початок російсько-української війни на Сході України.

Про це передає прес-служба ПЦУ.

Як повідомили у прес-службі, "бажання охреститися виявили як самі діти, так і їх батько Володимир Володимирович Родіков. Разом зі своєю дружиною Діаною Анатоліївною Родіковою вони проживали у Макіївці, але з початком бойових дій переселилися до с. Липовий Скиток на Київщині".

Епіфаній охрестив 9 дітей родини переселенців з Донбасу

"Загалом сім'я Родікових складається з 12 дітей – 5 рідних і 7 прийомних. Сьогодні 9 дітей прийняли це святе таїнство. Батько, Володимир Родіков, після Хрещення у своїй розмові з Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм розповів, що у родині немає поділу на своїх дітей і чужих, адже всі разом складають єдину і дружню сім'ю", – йдеться у повідомленні.

У ПЦУ відзначили, що хресними батьками новоохрещених дітей стали люди, які займають різні посади. Серед них і настоятель Свято-Онуфріївської парафії с. Липовий Скиток прот. Сергій Стоянов.

Епіфаній охрестив 9 дітей родини переселенців з Донбасу

"Предстоятель Української Церкви привітав усіх дітей з прийняттям першого таїнства у їх житті і виголосив повчальне слово про важливість і необхідність Хрещення для кожної людини. На звершення Його Блаженство новоохрещеним дітям надів натільні хрестики і передав усім присутнім в храмі солодкий подарунок", – йдеться у повідомленні.

У ПЦУ відзначили, що це перше таїнство Хрещення і Миропомазання для митрополита Епіфанія, яке він звершив після інтронізації в Святій Софії Київській.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: