fbpx
Сьогодні
08:59 06 Лют 2019

Клімкін: Україна може почати виробництво своїх ракет

Мова йде не про космічні ракети, а бойових – крилатих і балістичних

Щоб себе захистити в ситуації, коли діяв десятки років договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності був скасований, Україна буде змушена використовувати всі можливості, включаючи виробництво балістичних і крилатих ракет. Про це глава МЗС Павло Клімкін розповів агентству Голос Америки.

На його думку, Москва "свідомо роками" діяла врозріз з договором, що в підсумку може призвести до нової гонки озброєнь на планеті і тому, що інші країни будуть намагатися самі робити ракети – в тому числі Україна.

"У нас є досвід, відповідний інтелект … У нас є необхідність захищати нашу країну. Слухайте, ми вже маємо потенціал в сфері ракетної зброї. А які ракети нам будуть потрібні для майбутнього, вирішувати будемо ми", – сказав міністр.

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої – від 1000 до 5500 км, і малої – від 500 до 1000 км дальності), укладений США і СРСР, на 32 му році існування, стверджує Вашингтон, опинився під загрозою через Росію. Вона створила і розгорнула крилаті ракети наземного базування, поставивши під загрозу безпеку об'єктів НАТО в Європі.

1 лютого 2019 року Президент США Дональд Трамп оголосив, що з 2 лютого, США розпочнуть шестимісячний період виходу з Договору через порушення Росією протягом тривалого часу його умов.

2 лютого Президент Російської Федерації Володимир Путін у відповідь на заяву Дональда Трампа заявив про намір призупенення участі Росії в Договорі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: