fbpx
Сьогодні
12:40 05 Лют 2019

Tesla купує відомого виробника батарей

Tesla купує виробника батарей Maxwell за $218 мільйонів

Tesla досягла  угоди про покупку каліфорнійського виробника акумуляторів для електромобілів Maxwell Technologies.

Про це повідомляє УНІАН

Придбання цієї компанії дозволить Tesla знизити витрати на виробництво акумуляторів для своїх електромобілів. Покупка цієї компанії дозволить Tesla знизити витрати на виробництво акумуляторів для електромобілів.
Компанія Ілона Маска викупить всі випущені акції Maxwell, вартість яких Tesla оцінила в $4,75 кожну, що на 55% перевищує їхню ціну за підсумками п'ятничних торгів на біржі. Таким чином, загальна сума операції складе $218 млн. 

Сторони планують закрити угоду в другому кварталі цього року.

Maxwell Technologies розташована в Сан-Дієго. Компанія спеціалізується на виробництві акумуляторів, суперконденсаторів та інших продуктів, пов'язаних зі зберіганням і подачею електроенергії. Вона вже співпрацює з такими автомобільними виробниками, як Geely/Volvo, General Motors, Lamborghini і Peugeot Citroen Groupe.

Придбання цієї компанії дозволить Tesla знизити витрати на виробництво акумуляторів для своїх електромобілів. Крім того, у Maxwell є патент на технологію сухих електродів для батарей, яка здатна збільшити їхню енергомісткість в найближчій перспективі з 250 Втч/кг до 500 Втч/кг

Автомобілі Tesla на одному заряді можуть долати відстань близько 700км.  Окрім того, батарея «Тесли» зберігає 90% ємності після 300 000 км пробігу (~ 15 років для користувача, який не є таксистом), після чого втрата ємності сповільнюється. За результатами стендових тестів виробника, більше 80% ємності збережеться і після 800 000 км пробігу (~ 40 років, якщо користувач не таксист).

Також, Tesla нещодавно розгорнула будівництво "гігафабрики" в Китаї.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: