fbpx
Сьогодні
19:39 10 Лип 2018

500 тисяч авто на рік: Tesla побудує величезний завод в Китаї

Tesla планує створити на території Китаю завод з випуску автомобілів, здатний виробляти до 500 тисяч машин на рік.

Китайські ЗМІ передають, що Tesla вже підписала угоду про створення нового заводу в передмістях Шанхаю, повідомляє Jalopnik.

За словами джерел, про підписання відповідної угоди з владою Шанхаю може бути оголошено вже у вівторок. Представники Tesla офіційно не підтвердили переговорний процес з китайською владою.

Повідомлення джерел підтверджуються тим, що генеральний директор Tesla Ілон Маск відвідував Шанхай у вівторок, 10 липня.

Tesla працює над створенням виробництва в Китаї понад рік. Влітку 2017 року пройшли переговори з урядом Шанхая для вивчення місцевого виробництва. З того часу виробництво в Китаї стало ще більш привабливим, оскільки Китай збільшив імпортне мито на американські автомобілі до 40%, в порівнянні з 25% в минулому році.

Ілон Маск ясно дав зрозуміти, що Tesla прагне налагодити виробництво автомобілів в Китаї в рамках зусиль по швидкому зростанню компанії протягом найближчих років. У травні Маск сказав, що Tesla хоче почати виробництво кросовера Model Y до 2020 року і натякнув, що будівництво заводу в Шанхаї неминуче.

Нарощування виробництва має вирішальне значення для Tesla, щоб стати фінансово життєздатною компанією. Проте, якщо Tesla не залучить додатковий капітал, залишається відкритим питання про те, де і як Маск планує брати гроші для заводу в Китаї.

Цікаво, що в липні Tesla істотно підвищила ціни в Китаї після введення Пекіном мит на імпорт товарів з США, включаючи електромобілі. Вартість седана Model S і кросовера Model X збільшилася 7 липня на $22 600-37 600 в залежності від комплектації.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: