fbpx
Сьогодні
16:30 28 Січ 2019

Стокгольмський арбітраж почав розгляд позову "Нафтогаза" до "Газпрому" на $11,6 млрд

Стокгольмський арбітражний суд почав перше засідання у справі за позовом "Нафтогазу" проти російського "Газпрому" щодо умов транзиту з березня 2018 року.

Про це повідомив у Facebook комерційний директор компанії Юрій Вітренко.

"Зараз у Стокгольмі на першому засіданні нового арбітражу проти Газпрому (Case Management Conference)", — написав Вітренко.

Нагадаємо, що Нафтогаз подав новий позов до Стокгольмського арбітражу, у якому хоче відшкодувати 11,6 мільярда доларів, які компанія втратить після припинення Росією транзиту газу через Україну.

На думку "Нафтогазу", якщо Росія дійсно припинить транспортувати газ через Україну, то газотранспортна система України має амортизуватись за пришвидшеною моделлю, а відшкодовувати цю амортизацію мають у "Газпромі".

Зазначимо, що транзит російського газу через газотранспортну систему України є однією з найбільших статей експорту українських послуг та приносить Україні щороку близько 3 мільярдів доларів.

Росія може відмовитися від українських послуг транзиту після завершення чинного нині контракту — 31 грудня 2019 року.

Зокрема, з цією метою Росія будує газопроводи в обхід України — "Північний потік-2" та "Турецький потік".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: