fbpx
Сьогодні
10:34 25 Січ 2019

На стрілках годиннику "Судного дня" лишилося 2 хвилини до кінця світу

Вчені вважають, що людству зараз реально загрожує ядерна катастрофа.

Про це йдеться в щорічній доповіді американського журналу Bulletin of Atomic Scientists.

Науковці залишили стрілку символічного годинника "Судного дня" на торішній позиції – до апокаліпсису залишилося 2 хвилини.

Людство робить недостатньо для вирішення проблеми глобального потепління і уникнення ядерної війни. Крім того, вчені відзначають, що ці проблеми лише загострилися в результаті розширення використання інформаційної війни.

Окрім минулого року, стрілки годинника "Судного дня" в останнє показували 23:58 ( о 0:00 має початися кінець світу) в 1953 році, коли в СРСР провели випробування Термоядерної бомби.

"Ці основні загрози – ядерна зброя і зміна клімату – були посилені в минулому році в результаті більш широкого використання інформаційної війни для підриву демократії в усьому світі, посилюючи ризик від цих та інших загроз і створюючи надзвичайну небезпеку для майбутнього цивілізації", – йдеться в доповіді.

Автори доповіді вказують, що США відмовилися від ядерної угоди з Іраном, а проблема розробки ядерної зброї в Північній Кореї, незважаючи на діалог США і КНДР, залишається невирішеною.

Тим часом ядерні країни світу продовжують модернізувати свої ядерні озброєння, а військові доктрини США і РФ все більше розмивають давнє табу на використання ядерної зброї.

Що стосується зміни клімату, то глобальні викиди вуглекислого газу, які, здавалося, досягли піку на початку цього десятиліття, відновили підйом в 2017 і 2018 роках.

Вчені підкреслюють, що для того щоб зупинити найгірші наслідки зміни клімату, країни світу повинні скоротити світові викиди вуглекислого газу до нуля задовго до кінця століття.

Хоч положення стрілки не змінилося з 2018 року, говориться в доповіді, це слід сприймати не як ознаку стабільності, а як серйозне попередження лідерам і громадянам усього світу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: