fbpx
Сьогодні
11:29 18 Січ 2019

Швейцарський суд зняв арешт з активів Газпрому: у Нафтогазі кивають на "друзів Путіна"

Суд у Швейцарії скасував рішення про заморозку акцій  Газпрому в проектах  Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд кантону Цуг скасував свою постанову, винесену 29 травня 2018 року, про накладення в Швейцарії забезпечувальних заходів на акції "Газпрому" в Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG і на права вимоги Газпрому до цих компаній.

Як зазначено в повідомленні російської компанії, "Газпром" надалі захищатиме свої права відповідно до застосовного законодавства.

Виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко пояснив це тим, що компанії Nord Stream AG та Nord Stream 2 AG запевнили судових виконавців, що вони не можуть виконати рішення суду про заморозку акцій, які належать "Газпрому", бо у них їх немає.

"Тобто, цих активів Газпрому, за даними цих компаній, у Швейцарії немає, принаймні їх поки що не вдалося знайти. Тому своє рішення про заморозку активів Газпрому, оскільки вони не знайшлися у Швейцарії, суд в Швейцарії скасував", – сказав він.

Вітренко нагадав, що відносно випадково "Нафтогаз" знайшов частину цих акцій у Великобританії, і дочірня компанія "Газпрому" вимушена була зобов'язатися перед судом у Лондоні нічого з цими акціями не робити до подальшого рішення суду.

"Після цих пригод з акціями "Північних потоків", випущених в документальній формі, які не зрозуміло де знаходяться і кому належать, можна повірити у теорії, що їх роздали "друзям Путіна", зокрема у Європі, і тому окремі політики у Європі так відчайдушно захищають "Північний потік-2", – зазначив виконавчий директор.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимогу НАК Нафтогаз України щодо компенсації за недопоставлені російським Газпромом обсяги газу для транзиту. Арбітраж присудив сплатити на користь Нафтогазу $4,63 млрд.

Нафтогаз вимагатиме від Газпрому ще $15 млрд у разі відмови росіян від транзиту газу Україною.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: