fbpx
Сьогодні
22:03 17 Січ 2019

Трамп презентував нову протиракетну доктрину США

У четвер, 17 січня, президент США Дональд Трамп представив оновлену стратегію протиракетної оборони США.

Згідно з документом, найбільшу загрозу для Америки становлять Росія, Іран, Китай і Північна Корея. Загроза з боку КНДР розцінюється як "постійна і надзвичайна", незважаючи на те, що після історичного саміту в червні 2018 року Трамп заявив, що "ядерної загрози з боку Північної Кореї більше немає", передає Reuters.

У новій доктрині протиракетної оборони представлені кроки щодо захисту США від ракетних загроз, включаючи розширення арсеналу ПРО і розміщення в космосі нового покоління супутників раннього оповіщення.

"Наша мета проста: забезпечити, щоб ми могли виявити і знищити будь-яку ракету, запущену проти Сполучених Штатів – в будь-який час і в будь-якому місці", – сказав Трамп під час виступу в Пентагоні.

У доктрині пропонується вивчити експериментальні технології, в тому числі перспективи створення зброї космічного базування, яка могла б збивати ракети противника, що є поверненням до ініціативи колишнього президента Рональда Рейгана, відомої як "зоряні війни".

"Ми захистимо американців від всіх видів ракетних атак … США адаптують свою позицію, щоб захищатися від будь-яких ракетних ударів, включно з крилатими та гіперзвуковими ракетами", – заявив глава Білого дому, додавши, що не буде ніяких обмежень в розробці протиракетної оборони США.

США також оголосили про плани збільшити кількість установок для перехоплення ракет на Алясці протягом наступних кількох років з 44 до 64.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: