fbpx
Сьогодні
10:36 15 Січ 2019

Астроном з Гарварду наполягає, що знайдений сигароподібний астероїд - це корабель прибульців

Оумуамуа може насправді бути технологією прибульців, а не звичайним астероїдом.

На цьому наполягає астроном з Гарварда Аві Леб ScienceAlert.

Незважаючи на нещодавнє спростування неприродного походження сигароподібного астероїда Оумуамуа, астроном з Гарварда Аві Леб продовжує наполягати на своїй теорії.

Нещодавно дослідник знову заявив, що астероїд може бути рукотворним об'єктом, а його творці, ймовірно, побудували мільярди таких зондів і відправили їх до кожної зірки в Чумацькому шляху.

Астероїд Оумуамуа відвідав нашу Сонячну систему в жовтні 2017 року – його рух зафіксував автоматизований телескоп Pan-STARRS1.

Вчені встановили, що на його поверхні багато органіки, а розміри самого астероїда сигароподібної форми складають близько 200 на 20 метрів.

Припущення, що Оумуамуа може мати неприродне походження, раніше озвучили вчені з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики на чолі з професором Аві Лебом.

Дослідники помітили, що об'єкт рухається з високою швидкістю – понад 315 тисяч км / годину з невеликим прискоренням, має високу відбивну здатність і дивну траєкторію.

Пізніше дослідники з SETI заявили, що гіпотеза невірна – вивчивши астероїд за допомогою радіотелескопу вони не виявили незвичайних сигналів або випромінювання, що йде від космічного тіла.

Леб частково згоден з висновками SETI, однак заявляє: відсутність радіосигналів не доводить, що Оумуамуа має природне походження.

"У нас немає можливості дізнатися, чи активна ця технологія, чи це космічний корабель, який більше не працює і продовжує плавати в космосі. Але якщо Оумуамуа був створений разом з усією сукупністю подібних об'єктів, які запускалися випадковим чином, той факт, що ми виявили об'єкт, означає, що його творці запустили квадрильйон зондів – по одному для кожної зірки в Чумацькому шлясі", – говорить Леб.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: