fbpx
Сьогодні
14:37 11 Січ 2019

Стали відомі претенденти на пост генсека Ради Європи: кого підтримає Україна

На пост генерального секретаря Ради Європи претендують чотири кандидати – представники Бельгії, Литви, Греції та Хорватії.

Як повідомляє прес-служба організації, за пост генсека боротимуться глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс, колишній прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, депутат парламенту і колишня глава МЗС Греції Дора Бакоянні і заступник прем'єр-міністра і глава МЗС Хорватії Марія Пейчіновіч Бурич.

Комітет міністрів Ради Європи в березні 2019 року проведе співбесіди з кожним з кандидатів і визначиться з остаточним списком претендентів, який буде переданий Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) для обрання нового генсека.

Серед кандидатів на посаду нового генерального секретаря Ради Європи Україна підтримає голову МЗС та віце-прем'єра Хорватії Марію Пейчинович-Бурич.

Це випливає із заяви заступника голови МЗС Сергія Кислиці у його Twitter.

Кислиця у своєму Twitter нагадав офіційну позицію України стосовно обрання генсека РЄ, згідно з якою Міністерство закордонних справ України наполягає, що пост повинна зайняти жінка, яка представляє східну або центральну Європу.

Вибори пройдуть в червні, до роботи новий генсек приступить 1 жовтня цього року.

З 2009 року посаду генерального секретаря Ради Європи займає норвежець Турбйорн Ягланд. Він переобирався на цю посаду в 2014 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: