fbpx
Сьогодні
18:42 02 Січ 2019

Новорічний малюнок з-за грат: проникливе вітання від Павла Гриба

Політв'язень Павло Гриб привітав українців з Новим роком листівкою, намальованою власноруч.

Про це повідомив батько Павла у Facebook.

Павло Гриб є одним із 64 бранців, і він, враховуючи його хворобу, перебуває так само в критичній ситуації. 19-річного українця російське ФСБ викрало з території Білорусі 24 серпня та звинувачує в тероризмі. Нещодавно стало відомо, що стан його здоров'я стає все більш небезпечним, внутрішня кровотеча може відкритися у будь-який момент, а фахових медичних спеціалістів у всьому регіоні немає.

"Вже 9 місяців як Павло знаходиться за гратами. Ніякої реальної інформації у нас немає. Можливості побачення з мамою не давали жодного разу. Його постійно тримають в інформаційному вакуумі, листування немає – ні від нього, ні йому. Лікарів до Павла не пустили. Враховуючи його хворобу, він терміново потребує поглибленого дослідження його стану здоров'я.

Павло є інвалідом з дитинства, має синдром портальної гіпертензії. Це цілий букет, який тягне за собою низку інших хвороб – і селезінки, і кровотоки, виразка шлунку у нього також є. Уражені всі внутрішні органи, які впливають на його стан.

Коли він був дома, ми постійно медикаментозно підтримували його здоров'я, він пропивав ліки для підтримання організму, сидів на жорсткій дієті. Це для нього життєво необхідно. Тут ситуація патова, якщо ми не повернемо його в Україну і не почнемо терміново проводити тут лікування, він просто помре. Особливо, враховуючи, що його викрали з Білорусі 24 серпня, а на вересень планувалася важлива операція. Тобто його викрили якраз перед нею. І що можна говорити після 9 місяців знаходження за гратами, коли там тебе пресують, постійний психологічний тиск? Коли здорових людей – інших політв'язнів – садять, вони хворими там стають, а якщо хвору людину посадити?..

Висновок про реальний стан його здоров'я можуть дати тільки спецлікарі. У нього зараз виразки на обличчю, по всьому тілу. Це говорить про те, що печінка не спроможна виводити ті токсини, які накопичились в організмі, і все тягне одне за одним. Відсутність нормального харчування, якого немає в тюрмі, і бути не може. У російських тюрмах і так з цим погано, а зараз сума, що виділяється на харчування в'язнів, ще й зменшилася. Гроші відправили Павлу місяць тому, вони не дійшли. Тобто він навіть купити нічого не може в тій лавці, яка є у слідчому ізоляторі. Дуже хвилюємося за його стан і, на жаль, не можемо ніяк вплинути", – розповів Ігор Гриб.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: