fbpx
Сьогодні
08:54 02 Січ 2019

Екс-посол Гербст: за 2-3 місяці США нададуть Україні зброю і введуть нові санкції проти Росії

Колишній посол США в Україні Джон Гербст заявив, що через 2-3 місяці США нададуть Україні нову зброю і оголосять про нові санкції проти Росії за атаку в Азовському морі.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Уже через два-три місяці ми побачимо, що США надають зброю Києву і оголосять про нові санкції проти Росії у зв'язку з цією агресією (у Керченській протоці – ред.)", – розповів він.

За його словами, на це піде від 2 до 3 місяців.

"І, окрім санкцій, це буде військова допомога Україні", – підкреслив колишній посол.

За його словами, мова може йти про "надання протикорабельних ракет, і патрульних кораблів, можливо, що й іншого військового обладнання".

На питання, чи йде мова і про летальні озброєння, Гербст відповів:

"Немає питань – протикорабельні ракети допомогли б. У США вистачає крилатих ракет "Гарпун", в основі дії яких – технології, розроблені 30 років тому, – і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато сучасніші ракети".

Екс-посол заявив, що підтримка України в Конгресі США зараз дуже сильна. За його прогнозом, "вона залишиться щонайменше такою ж серйозною, а можливо, ще й посилиться".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: