fbpx
Сьогодні
21:09 27 Гру 2018

Усі захоплені українські моряки назвали себе військовополоненими

Усі українські військові моряки, захоплені російськими прикордонниками в Керченській протоці, заявили під протокол, що є військовополоненими.

Про це заявив адвокат Микола Полозов.

"Усі 24 військовополонені українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Двоє поранених моряків Андрій Ейдер і Андрій Артеменко заявили про це сьогодні [27 грудня]", – заявив він в Facebook.

Російські силовики захопили два малі артилерійські броньовані катери Бердянськ і Нікополь та рейдовий буксир Яни Капу і 24 військовослужбовців ВМС ЗС України 25 листопада в районі Керченської протоки під час їхнього переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ був пошкоджений буксир ВМС України, поранення отримали троє українських моряків.

Росія наполягає, що українські військові кораблі порушили держкордон під час переходу з Чорного моря в Азовське море. Підконтрольний Кремлю суд Криму заарештував всіх захоплених моряків до 24 січня 2019 року. Російська сторона інкримінує їм "незаконний перетин держкордону", за що їм загрожує до шести років позбавлення волі. Офіційний Київ вважає їх військовополоненими.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Росія атакувала і захопила українські військові кораблі в міжнародних водах Чорного моря.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: