fbpx
Сьогодні
13:08 27 Гру 2018

На Луценка подали заяву про розголошення відомостей слідства у справі Гандзюк

На Юрія Луценка подали заяву до Державного бюро розслідувань через розголошення ним відомостей досудового розслідування у справі Катерини Гандзюк.

Про це повідомив автор заяви, правозахисник Масі Найєм.

Це правопорушення передбачене ч. 2 статті 387 КК України. Мова йде про розголошення, вчинене прокурором незалежно від того, чи приймав він безпосередню участь в досудовому розслідуванні.

Можливе покарання за таке порушення – до двох років виправних робіт.

"Публічне оголошення про намір повідомити певним особам про підозру може дати чіткий сигнал таким особам про те, що їм варто здійснити певні дії для уникнення застосування до них відповідних процесуальних дій. Такий же ефект матиме і оголошення ймовірного мотиву вбивства та повідомлення про те, що саме такий мотив наразі виводить слідство на ім'я ймовірного замовника", – пояснює свій вчинок Найєм.

Заяву подали до Державного бюро розслідувань, до підслідності якого входить розслідування злочинів, вчинених зокрема Генпрокурором.

"ДБР у своїй зовнішній комунікації акцентує увагу на тому, що його мета – притягнення винних до відповідальності, незважаючи на їхні посади, зв'язки та ресурси. Тому подивимося, якою буде реакція Бюро на заяву", – підсумував правозахисник.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: