fbpx
Сьогодні
13:46 26 Гру 2018

Понад 20 парафій УПЦ МП на Вінниччині перейшли до Православної церкви України

Понад 20 парафій Московського патріархату погодилися перейти під юрисдикцію об'єднаної Православної церкви України (ПЦУ).

Про це повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії ПЦУ протодиякон Владислав Демченко.

За його словами, протягом минулих вихідних в ПЦУ вже перейшли п'ять парафій, а сам процес переходу "набирає обертів".

"Зараз можемо говорити про те, що таких церковних громад вже більше двадцяти. Частина вже оформила свої плани юридично, інші ще в процесі. Але кожен день нам дзвонять і консультуються", – говорить Демченко.

Повідомляється, що у Вінниці до ПЦУ приєдналася прихід скельного Свято-Троїцького храму. Церковна громада підтримала свого настоятеля протоієрея Олексія Волкова, який першим з священиків Вінницької області в 2014 році почав регулярні поїздки в Донбас для підтримки українських бійців.

До нової об'єднаної церкви приєдналася також громада найбільшого і найстарішого 120-річного храму області – ікони Божої Матері "Всіх скорботних радості".

Рішення про перехід під юрисдикцію Православної церкви України також приймають приходи в районах області.

23 грудня в ПЦУ вирішили приєднатися громада храму Різдва Пресвятої Богородиці села Махнівка Козятинського району та парафіяни з сіл Сальник і Гущинці Калинівського району.

Нагадаємо, що 15 грудня Об'єднавчий Собор, який проводився в Софії Київській, обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Єпіфанія (Думенко) головою помісної української церкви, а 6 січня 2019 він отримає від Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української церкви.

Втім, УПЦ МП заявила про невизнання результатів собору і підтвердила заяву про припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом.

Читайте нас в Facebook и Тwitter, также подписывайтесь на канал в Telegram, чтобы всегда быть в курсе важных изменений в стране и мире.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: