fbpx
Сьогодні
14:01 23 Гру 2018

Повертаються на свята. Сотні машин застрягли в чергах на в'їзд до України

На ділянках українського кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією вранці 23 грудня утворилися автомобільні затори та черги на в'їзд в Україну.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

За даними прикордонників, така ситуація обумовлена масовим поверненням українських заробітчан та студентів на зимові свята додому.

"Це пов'язано з тим, що багато подорожуючих планують потрапити напередодні Різдва за григоріанським календарем до своїх рідних та близьких, і ті, хто поїхав за кордон на заробітки або навчання, повертаються на свята додому", – підкреслюють у ДПСУ.

Найважча ситуація склалася на українсько-польському кордоні.

За інформацією відомства, на кордоні з Польщею у пункті пропуску Ягодин станом на ранок неділі, 23 грудня, зібралася черга із 700 легкових автомобілів та 400 вантажівок, у пункті Краківець – 800 легкових, 330 вантажних авто, 27 автобусів, у пункті Устилуг – 150 легкових автомобілів, Угринів -200 легковиків, Рава-Руська -150 легкових та 160 вантажних автомобілів, Грушів – 200 легкових, Шегині – 230 легкових, 150 вантажних, 15 автобусів, Смільниця – 220 легкових автомобілів.

Крім того, на кордоні з Угорщиною у пункті пропуску Тиса застрягли 150 легкових авто, у пункті Вилок – 50 легковиків.

Черги є і на кордоні зі Словаччиною: у пункті пропуску Ужгород зібралися 100 легкових автомобілів.

У Порубному на кордоні з Румунією – 95 вантажівок.

Через таку ситуацію у Держприкордонслужбі закликали подорожніх врахувати цю інформацію та обирати максимально розвантажений напрямок руху.

У відомстві також додають, що на виїзд з України черг на даний момент немає. "Забезпечено безперебійний пропуск осіб та транспортних засобів. Черг на кордоні немає", – йдеться у повідомленні ДПСУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: