fbpx
Сьогодні
18:59 22 Гру 2018

Російська провокація. Митрополиту Епіфанію подзвонили пранкери

Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній. Фото: УНІАН

Православна церква України завила про провокацію російських пранкерів щодо митрополита Київського Епіфанія.

Російські пранкери подзвонили митрополиту Епіфанію, представившись депутатом Європейського парламенту Девідом Макалістером. Під час телефонної бесіди пранкери задавали предстоятелю провокаційні питання, повідомляє прес-служба церква.

"21 грудня було здійснено дзвінок від імені Девіда Макалістера, голови комітету закордонних справ Європейського парламенту. Поступово під час розмови почали задаватися провокаційні питання, зокрема про "захоплення Лаври", про підтримку тих чи інших кандидатів на виборах, про ставлення до "прав гомосексуалістів" та ін." – йдеться в повідомленні ПЦУ.

Митрополит Епіфаній в розмові висловлював ті ж думки, що і в своїх публічних виступах, зокрема, про те, що Українська церква виступає проти насильства та розпалювання ворожнечі, відкрита до діалогу; Про "захоплення Лаври" не може бути й мови, а подібні розмови мають на меті сіяти напругу в суспільстві.

Також було сказано, що церква, керуючись біблійною позицією, визначає одностатеві відносини як гріх. Також церква не втручається в політичний процес і не вказує віруючим, яких кандидатів чи партії слід підтримувати.

Під час розмови у митрополита Епіфанія виникло відчуття, що бесіда – провокація, і він припинив її.

У ПЦУ підкреслили, що російські провокатори, не отримавши вигідних для себе відповідей, можуть здійснити монтаж запису з компонуванням окремих слів і фраз: тому якщо в медіа з'являться фрагменти розмови, то аудиторія повинна враховувати особливості ситуації і не довіряти таким відомостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: