fbpx
Сьогодні
15:47 19 Гру 2018

Україна готує новий прохід кораблів через Керченську протоку, - Турчинов

Україна із залученням міжнародних партнерів планує здійснити новий прохід через Керченську протоку, де були захоплені українські моряки.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє ВВС.

На питання чи будуть українські військові кораблі ще раз намагатися пройти через Керченську протоку Турчинов відповів:

"Так. Це для нас принципово. Якщо ми зупинимось і відступимо, то Росія фактично виконає своє завдання по захопленню Азовського моря, пред'явить світу самовизначені нові морські кордони в Чорному морі, де-факто легалізувавши окупацію Криму".

Він наголосив, що цей перехід можливий вже найближчим часом.

"Я вважаю, що з цим питанням не можна зволікати. Ми пропонуємо і нашим партнерам взяти участь у цьому проході з українських Чорноморських портів до українських портів на Азовському узбережжі", – заявив він.

За його словами, представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій також запросять взяти в цьому участь.

"Для того, щоб довести всьому світу, що Україна та її моряки не порушують жодних законів і міжнародних правил. У нас немає альтернативи таким діям", – зауважив Турчинов.

Нагадаємо, у неділю, 25 листопада, українські військові кораблі здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь. Про свої наміри вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону. Однак,замість того, аби забезпечити проходження Керченською протокою, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ.

Російські прикордонні кораблі невдовзі обстріляли українські катери та взяли в полон 24 моряків.

Читайте нас в Facebook и Тwitter, также подписывайтесь на канал в Telegram, чтобы всегда быть в курсе важных изменений в стране и мире.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: