fbpx
Сьогодні
14:01 18 Гру 2018

Рада у першому читанні схвалила законопроект про стандарти НАТО в армії

Парламент у першому читанні ухвалив проект закону про внесення змін до військових стандартів Збройних сил.

За це рішення віддали свої голоси 238 народних депутатів, передає Рубрика.

У законопроекті пропонують доповнити Закон України "Про оборону України" новими термінами "військова стандартизація", "військовий стандарт", "стандарт НАТО" та "стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО", пояснюється на сайті парламенту.

Окрім термінології, проект закону пропонує надати Міністерству оборони України повноваження щодо забезпечення нормативно-правового регулювання у сфері військової стандартизації та визначення органу військової стандартизації, основна функція якого полягатиме в розробленні, прийнятті, скасуванні, відновленні дії, розповсюдженні та застосуванні військових стандартів.

Зокрема, нові стандарти будуть прийматися на основі стандартів НАТО.

У пояснювальній записці до проекту закону нагадують, що НАТО розглядає стандартизацію як один із ключових факторів, який сприяє досягненню, підтриманню та удосконаленню взаємосумісності між військами НАТО та країнами-партнерами.

Тому, забезпечення максимальної взаємосумісності Збройних сил України зі арміями НАТО є однією із цілей реформування ЗСУ, йдеться у пояснювальній записці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: