fbpx
Сьогодні
09:44 12 Гру 2018

Forbes склав рейтинг найвисокооплачуваніших письменників світу

Журнал Forbes опублікував щорічний рейтинг найбільш високооплачуваних письменників світу.

Про це йдеться на сайті видання.

До нього увійшли 11 авторів, які з червня 2017 року по червень 2018 го заробили в цілому 283 мільйонів доларів на продажах книг у США.

Перше місце в рейтингу зайняв Джеймс Паттерсон, який прославився своїми детективами про  інспектора Алекса Кросса. Паттерсон заробив за рік 86 мільйонів доларів.

На другому місці автор книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг з доходом 54 мільйони доларів. Заробіток письменниці знизився на 41 мільйон доларів в порівнянні з минулим роком, коли вона займала перший рядок рейтингу Forbes.

Третє місце в рейтингу зайняв "король жахів" Стівен Кінг, який заробив 27 мільйонів доларів.

Далі йдуть Джон Гришем – автор так званих "юридичних трилерів", дитячий письменник Джефф Кінні, які заробили $21 млн та $18,5 млн відповідно.

На п'ятому місці опинився автор "Кода да Вінчі" Ден Браун, який за рік став багатшим також на 18,5 млн доларів.

На сьоме місце (шосте лишилося без номінанта) потрапив журналіст Майкл Волф, що випустив книгу "Вогонь і лють" про адміністрацію президента США Дональда Трампа. Продажі цієї книги принесли Волфу 13 мільйонів доларів.

Ще одним знаковим персонажем у цьому списку є Еріка Джеймс, автор "П'ятдесяти відтінків сірого", які принесли їй за рік 10,5 млн доларів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: