fbpx
Сьогодні
Фото 14:33 09 Гру 2018

У центрі Одеси встановили LED-гойдалки за 4,7 млн грн

На Грецькій площі та в парку Шевченка в Одесі встановили гойдалки з LED-освітленням.

Проект Dreamland, який передбачає встановлення гойдалок та сенсорних ігрових майданчиків, переміг на конкурсі громадського бюджету, повідомляє Думская.

LED-гойдалки Одеса

Інтерактивні інсталяції мають встановити також на вулиці Дерибасівській, Соборній та Театральній площі, в Аркадії і на набережній Ланжерона.

«Нове покоління дітей і молоді гостро потребує нових неформальних просунутих технологій відпочинку», – йдеться в описі проекту, ініційонованого організацією «Лінія Захисту».

В якості прикладу наводять подібні гойдалки в Австралії та Канаді.

LED-гойдалки

Гойдалки у Монреалі, Канада. Фото: Dezeen

Вартість робіт склала 4,7 мільйона гривень. Видання пише, що проведення тендера довелося уникнути завдяки тому, що закупівлі розбили на три частини по 1,46 мільйони гривень. Це дозволило відразу призначити підрядника: компанію «Перспективні медичні технології».

При цьому не було оприлюднено ані технічного завдання, ані кінцевого кошторису. Олександр Козловський, директор департаменту міського господарства, який виступив замовником, не знає подробиць закупівель.

LED-гойдалки Одеса

Він запевнив видання, що обладнання для гойдалок – дуже складне, воно є лише в Австралії, звідки його й привезли. Утім, журналісти знайшли аналогічні гойдалки в каталозі російської компанії «Айра».

Приблизний кошторис, опублікований під час презентації проекту, показали спеціалістам однієї ремонтно-будівельної компанії, й ті припустили, що вартість робіт завищена на 40-50%.

LED-гойдалки Одеса

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: