fbpx
Сьогодні
22:50 03 Гру 2018

Різдво у космосі: британський мільярдер хоче запустити SpaceShipTwo з пасажирами вже у 2018 році

Фото digitaltrends.com

Британський мільярдер та засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон переконаний, що його компанія Virgin Galactic відправить людей у космос до кінця 2018 року, а саме – до Різдва.

Про це повідомляє CNN.

"Я хотів би довести, що наші критики помиляються, і я досить впевнений, що до Різдва ми це зробимо. Думаю, що коли ми будемо в космосі, нам потрібно буде провести низку інших випробувальних польотів, перш ніж я відправлюсь в космос, а потім – ви", – сказав Бренсон.

Водночас зазначається, що перші рейси будуть здійснювати професійні пілоти та без пасажирів на борту.

Після цього Бренсон і сам планує полетіти у космос, ставши першим пасажиром Virgin Galactic.

"Мені не дозволяють літати до тих пір, поки тест-пілоти не зламають його (літак для космічного туризму – ред.) кілька разів. Мені б дуже хотілося побувати в цьому найпершому польоті, пілоти – неймовірно сміливі люди", – сказав Бренсон.

Планується, що космічний апарат від Virgin Galactic – SpaceShipTwo – вилетить в космос після того, як від'єднається від крила материнського корабля. За словами Бренсона, він був ретельно протестований на землі і на більш низьких висотах. Однак перші кілька рейсів в космос все одно будуть небезпечними.

Повідомляється, що пілоти літатимуть зі швидкістю близько 3701 км на годину, досягаючи максимальної швидкості за майже вісім секунд.

На початку року компаня відновила випробувальні польоти на базі SpaceShipTwo під назвою VSS Unity. Останній тест в липні відправив корабель на максимальну висоту 51,5 км. Мета полягає в тому, щоб відправити VSS Unity більш ніж на 80,4 км над Землею.

Як зазначається, якщо Virgin Galactic відправить свій апарат в космос до Різдва, підприємство Бренсона випередить свого конкурента – Blue Origin Джеффа Безоса. Компанія Blue Origin, заснована в 2000 році, також планує пропонувати клієнтам суборбітальні рейси, але вже в 2019 році. А компанія SpaceX Ілона Маска готується відправити космонавтів на Міжнародну космічну станцію наступного року.

"Безпека – це все, що має значення, якщо ви відправляєте людей в космос. Тому ніхто з нас не буде ганятися за першістю. Але Virgin Galactic стане першим… Ілон зробив надзвичайні речі. Ми сподіваємося зробити надзвичайні речі. Джефф, я впевнений, буде робити надзвичайні речі. Попит на космічні подорожі, чи то супутники, або відправка людей в космос, -величезний. Нас чекають захопливі часи", – наголосив Бренсон.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: