fbpx
Сьогодні
17:23 30 Лис 2018

В Україні відкрили дані про кошти місцевих бюджетів

Тепер громадяни можуть контролювати використання бюджетних коштів як на рівні своєї області, так і на рівні міста, села чи селища.

В Україні запрацював веб-портал для моніторингу за розподілом коштів.

Про це повідомляє ДП "Відкриті публічні фінанси", займалося розробкою проекту, в Facebook.
"На державному порталі Open Budget Міністерства фінансів України ми оприлюднили інформацію по всім місцевим бюджетам України", – повідомляє розробник.

Зараз на порталі відкрито дані 9603 місцевих бюджетів, інформація оновлюється щомісяця.

#Блискавка! ⚡️⚡️⚡️ Офіційно: відкриті дані по всіх місцевих бюджетах країни!!!!📣🎉🎉На держ. порталі Open Budget @…

Posted by Відкриті Публічні Фінанси on Friday, November 30, 2018

"Відтепер можна досліджувати, з чого саме формується бюджет населеного пункту: скільки у ньому власних надходжень, а скільки дотується державою та іншими місцевими бюджетами. А також є можливість перевіряти витрати – куди і на що місцева влада спрямовує фінансовий ресурс", – пояснюють розробники ідею порталу.

Для того, щоб перевірити, як формується місцевий бюджет цікавого вам села, селища, міста чи області, зайти на сайт openbudget.gov.ua/local-budget.

Потім знайди свій населений пункт та натиснути на "Детально". На карті наведені показники доходів і витрат зведених бюджетів областей, Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя станом на жовтень 2018 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: