fbpx
Сьогодні
16:52 29 Лис 2018

Останні 4 роки на Землі були найспекотнішими за всю історію метеоспостережень

Період з 2015 по 2018 рік став найтеплішим за всю історію метеоспостережень, при цьому найспекотнішим з них став 2015 рік.

Про це йдеться у доповіді, представленій Всесвітньою метеорологічною організацією (ВМО).

В 2018 році вчені окрім зростання температури поверхні Землі і атмосфери зафіксували антропогенний вплив на посилене танення льодів і льодовиків по всій планеті.

Протягом перших десяти місяців 2018 року температура на Землі була в середньому на 1 ° С вищої середньої доіндустріальної, зафіксованої в період з 1850 по 1900 роки.

При цьому за останні чотири роки температура виявилася на 1,04 ° С вищої доіндустріальної.

Згідно цього тренду, до кінця XXI століття середня температура на планеті може піднятися на 5 ° С.

Генсек ВМО Петтері Таалас зазначає, що в такому разі людство вже нічого не зможе зробити з подальшим підвищенням температури і змінами клімату.

Раніше ВМО опублікувала доповідь, згідно з яким у 2017 році концентрація парникових газів в атмосфері Землі досягла 405,5 мільйонних часток. Попередній рекорд концентрація CO2 оновила в 2016 році – тоді цей показник склав 404,3 мільйонних часток.

Представники ВМО заявили, що з 1750 року рівень CO2 в атмосфері виріс більш ніж на 140%, а подібні до нинішніх показники в атмосфері були аж 5 млн років тому.

При цьому у світі поки не спостерігається тенденції до зниження викидів парникових газів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: