fbpx
Сьогодні
22:35 26 Лис 2018

Рада закликала низку міжнародних організацій і парламенти інших країн посилити тиск на РФ

Верховна Рада України звернулася до ООН, ПАРЄ, НАТО, Європарламенту, ОБСЄ та ГУАМ щодо нападу РФ у Керченській протоці.

За звернення до міжнародного співтовариства проголосували 272 депутати, передає Інтерфакс-Україна.

У тексті звернення звучить заклик до міжнародного співтовариства вжити дієвих заходів для припинення агресії Росії як на суші, так і на морі, а також посилити антиросійські санкції і ввести нові обмежувальні заходи до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Українські депутати також закликали направити спостерігачів і військові кораблі в регіон Чорного та Азовського морів і Керченської протоки для запобігання подальшої ескалації напруги з боку РФ.

Верховна Рада також закликає міжнародних партнерів збільшити надання Україні військової та іншої допомоги для захисту її територіальної цілісності і суверенітету.

У зверненні також наголошується, що проект будівництва Північного потоку-2 здійснюється не в інтересах Європи, а в інтересах РФ і несе загрозу, в тому числі і сфері безпеки, для всього регіону Балтії і Північної Європи.

Нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в областях, що межують з РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: