fbpx
Сьогодні
10:39 25 Лис 2018

Вчені назвали найгірший рік в історії людства

Історики з Гарвардського університету назвали найгірший рік.

Ним виявився 536 рік нашої ери, передає IFL Science.

Вчені стверджують, що це був найважчий рік для життя і початок найгіршого 100-річного періоду в історії людства через природні катастрофи, які призвели до міні-льодовикового періоду, світового голоду і масштабним соціальним потрясінням.

Найпоширеніша версія свідчить, що під час виверження вулкану в атмосферу потрапила величезна кількість попелу і пилу, які як покривало огорнуло Землю, створило антипарниковий ефект і призвело до похолодання на 1,5-2,5 °C. Таке явище називають вулканічною зимою. Раніше вважалося, що мова йде про виверження вулкана Ілопанго в Сальвадорі. У новому дослідженні йдеться, що виверження в Ісландії.

У 536 році на Землі настав пізньоантичний малий льодовиковий період. Влітку в Китаї випав сніг, в Перу почалася посуха. В ірландських літописах говориться про катастрофічний неврожай хліба. Викликані голодом соціальні конфлікти протягом наступних 100 років привели до краху Сасанидской імперії, занепаду Східної Римської імперії, політичних потрясінь в Китаї і безлічі кривавих трагедій по всій Євразії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: