fbpx
Сьогодні
16:08 23 Лис 2018

Лондонський суд став на бік Коломойського, але зберіг арешт його активів

Високий суд Лондона зберіг у силі всесвітній арешт активів олігарха Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Відповідне рішення суд виніс у п'ятницю, 23 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, суд визнав позов Приватбанку до колишніх власників невідповідним його юрисдикції і дозволив апеляцію.

У грудні 2017 року Приватбанк подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського і Боголюбова, а також афілійованих з ними компаній. Як забезпечувальний захід англійський суд видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського та Боголюбова на суму понад $2,5 млрд.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Крім того, суд за підсумками слухань на початку березня 2018 року зобов'язав Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd. деталізувати інформацію про деякі операції з коштами Приватбанку, отриманими від інших осіб.

Коломойський прогнозує, що розгляд Високим судом Лондона справи по суті відбудеться не раніше ніж 2020 року.

Раніше всі компанії-відповідачі фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачається арешт ряду рахунків у кіпрському філії найбільшого в Україні Приватбанку в межах розслідування про заволодіння кредитів рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.

У лютому 2018 року Суд Англії призначив засідання у справі Приватбанку проти екс-власників. Пізніше бізнесмени змусили Лондонський суд перейти в закритий режим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: