fbpx
Сьогодні
21:53 22 Лис 2018

Порошенко не підтримує ініціативу нардепів від БПП криміналізувати наклеп

Фото Reuters

Президент Петро Порошенко виступив проти законопроекту, яким пропонується кримінальна відповідальність за наклеп.

Таку позицію глави держави озвучив прес-секретар президента Святослав Цеголко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Фракція БПП не голосуватиме за цей законопроект. Президент таку позицію фракції підтримує", – запевнив Цеголко.

Відтак, Порошенко виступив проти законопроекту "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп".

Автором цього документу, серед інших, є народний депутат від ББП Микола Паламарчук, екс-помічник якого фігурує у справі щодо нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, депутати від Блоку Петра Порошенка Микола Паламарчук, Артур Палатний і Олег Велікін хочуть запровадити кримінальну відповідальність за наклеп. Відповідний законопроект 9306 їхнього авторства вже зареєстрований у Верховній раді.

У свою чергу керівник фракції БПП Артур Герасимов 21 листопада заявив, що пропозицію народних депутатів з фракції БПП про запровадження кримінальної відповідальності за наклеп не обговорювали на фракції і вона не є позицією фракції БПП.

Згідно з пояснювальною запискою, "в останній час в Україні свободу слова все частіше плутають зі вседозволеністю поширення… помилкових фактів".

"Одним з останніх випадків розповсюдження неправдивої інформації є випадок зі звинуваченнями, що лунають з боку деяких ЗМІ на адресу народного депутата (Миколи Паламарчука – ред.) щодо причетності до вчинення особливо тяжкого злочину (напад на громадську активістку Катерину Гандзюк)", – йдеться в тексті пояснювальної записки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: