fbpx
Сьогодні
09:45 20 Лис 2018

Брат кандидата від РФ на пост глави Інтерполу представляє Україну в ОБСЄ. МЗС стверджує, що на роботу це не впливає

Рідний брат кандидата на посаду президента Інтерполу від Росії Олександра Прокопчука понад 8 років працює в постійному представництві України при ОБСЄ у Відні, а до цього був послом України в Литві.

Молодший брат кандидата в президенти Інтерполу – Ігор Прокопчук, передає ТСН з посиланням на джерела.

Як повідомляється, так само як і Олександр Прокопчук, Ігор родом із Житомирщини та закінчив Київський державний університет ім. Т. Шевченка. Крім того, багато хто з колег зазначає зовнішню схожість братів.

Про родинні зв'язки представника України в ОБСЄ з російським кандидатом на посаду очільника Інтерполу пише також ZN.UA.

"Колеги характеризують Прокопчука-молодшого як висококласного професіонала, обізнаного і дисциплінованого, не схильного публічно обговорювати свої політичні переконання. При цьому колеги не помічали за ним проросійських поглядів і стверджують, що Ігоря Прокопчука цінують і поважають як в ОБСЄ (у Відні), так і в центральному апараті МЗС. За свідченням українських дипломатів, він сумлінно відстоює інтереси України в ОБСЄ", – пише видання з посиланням на джерело.

Як зазначається, офіційні органи, причетні до призначення Прокопчука-молодшого до Відня, поки коментарів не дають.

"Однак інформація про родинні зв'язки Ігоря Прокопчука та Олександра Прокопчука наразі перевіряється. Хоча викликає здивування, що подібна перевірка не була проведена раніше, під час призначення дипломата на високу державну посаду", – йдеться в повідомленні.

За словами інформованих співрозмовників видання, Прокопчуку-молодшому підшукували заміну, але "досі не знайшли прийнятного кандидата".

Співрозмовники також наголошують, що після всіх потрібних перевірок необхідно приймати зважені рішення. Історія Прокопчука показує, як тісно раніше були пов'язані Україна і Росія.

"Україна має бути пильна під час призначень, але і обережна під час прийняття рішень про звільнення, щоб не втратити професіоналів і щирих патріотів, чиєю єдиною "темною плямою в біографії" можуть виявитися родичі за кордоном", – цитує ZN.UA слова одного зі співрозмовників.

В МЗС України стверджують, що родинні зв'язки не вплинули на роботу постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука і не шкодять національним інтересам України.

Про це йдеться у відповіді прес-служби МЗС України на звернення щодо родинних звязків Постпреда України при ОБСЄ, пише УП.

"Ця війна розкидала по обидві сторони лінії фронту друзів, близьких, родичів. Для багатьох це стало справжньою особистою трагедією. Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", – зазначили в МЗС.

У міністерстві стверджують, що за весь час після початку російської збройної агресії проти України "не мали місця жодні дії, які могли б скомпрометувати Постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука. Так само, як і завдати шкоди національним інтересам України".

"Його щоденна самовіддана робота в ОБСЄ говорить сама за себе та заслужила на високу оцінку з боку наших друзів і партнерів", – зазначає прес-служба МЗС.

Нагадаємо, що 21 листопада відбудуться вибори нового глави Інтерполу. Фаворитом ЗМІ називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука. Він з 2006 по 2011 роки був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році генерал-майор став віце-президентом Інтерполу.

Депутат Європарламенту Ребекка Хармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо організацію очолить росіянин.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: